Τα πιο νόστιμα σκορδόψωμα

Τα πιο νόστιμα σκορδόψωμα

Υλικά

Πολτό σκόρδου

  • 1 1/2 φλ. ελληνικού ελαιόλαδο
  • 5-6 σκελίδες σκόρδο

Ζυμάρι

  • 3 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλ. τσαγιού χλιαρό νερό
  • 1/4 φλ. τσαγιού γάλα
  • 1 κ. γλυκού αλάτι
  • 1 κ. σούπας ζάχαρη
  • 1 κ.γλυκού ρίγανη
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 2 κ. σούπας από τον πολτό σκόρδου

Πασπάλισμα

  • ρίγανη
  • πάπρικα

Εκτέλεση

Βάζουμε το λάδι με το πολτό σκόρδου στο multi και το κάνουμε κρέμα. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το αλεύρι ( μην το βάλετε όλο μαζί , πρώτα τις 2 φλιτζάνες και λίγο λίγο την τρίτη έως ότου να μην κολλαεί το ζυμάρι στα χεριά)  και ζυμώνουμε, σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 45 λεπτά μέχρι να διπλασιάσει τον όγκο του.

Περνούμε έπειτα το ζυμάρι και ανοίγουμε ένα φύλλο 2-3 χιλιοστών, το κόβουμε λωρίδες πάχους 1 εκ. το ξανακάνουμε μπάλα και το ανοίγουμε ένα σχετικά χοντρό κορδόνι, κάνουμε το κορδόνι κόμπο και ενώνουμε τις 2 άκρες που εξέχουν. 

Βάζουμε τα ψωμάκια σε λαδόκολλα και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για άλλα 30 λεπτά, μόλις διπλασιαστούν σχεδόν σε όγκο τα αλείφουμε με πινέλο με τον πολτό σκόρδου και ρίχνουμε από πάνω λίγη ρίγανη με πάπρικα.

Τα ψήνουμε στον φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν καλά .

Πηγή: syntagesapospiti

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο