Τυροπιτάκια 7 αστέρων

Τυροπιτάκια 7 αστέρων

Υλικά

Για τη ζύμη

  • 3 ½ κούπες αλεύρι
  • Φρέσκο φυσικό χυμό από 3 πορτοκάλια
  • 1 σταγόνα εσάνς πορτοκάλι
  • 1 κτγ μπέικιν πάουντερ
  • 50 γρ μαργαρίνη
  • ¼  κούπα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • Λίγο αλάτι

Για τη γέμιση

  • 350 γρ διάφορα τριμμένα τυριά (Έμενταλ, Κεφαλοτύρι, Μοτσαρέλα ή άλλο)
  • 1 κτγ μπέικιν πάουντερ
  • δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 2 αβγά
  • Λίγο γάλα
  • Πιπέρι

Γαρνί

  • 1 αβγό για επάλειψη
  • Σουσάμι - μαυροκούκι

Εκτέλεση

Αναμειγνύουμε τα στερεά υλικά της ζύμης (αλεύρι μπέικιν αλάτι) με τη μαργαρίνη και το ελαιόλαδο. Γυρνάμε το διακόπτη του μίξερ στη μικρή ταχύτητα και ζυμώνουμε για 3 λεπτά με τους γάτζους. Προσθέτουμε το άρωμα και το χυμό λίγο λίγο, μέχρι να πάρουμε ένα ζυμάρι μαλακό και εύπλαστο. Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα βαθύ μπολ, αναμειγνύουμε τα υλικά της γέμισης με ένα μεγάλο πιρούνι. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο C

Χωρίζουμε τη ζύμη σε ίσα μέρη (το μέγεθος ποικίλει ανάλογα με το πόσο μικρά ή μεγάλα θέλουμε τα πιττάκια μας). Με τη βοήθεια του πλάστη τα ανοίγουμε σε μέτριο φύλλο χωρίς να χρησιμοποιήσουμε αλεύρι στον πάγκο.

Βάζουμε στο κέντρο μικρή ποσότητα γέμισης και τα κλείνουμε ενώνοντας τις 3 πλευρές σε ισόπλευρο τριγωνάκι, με την ένωση προς τα πάνω. Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα! Αραιώνουμε το αβγό με λίγο νερό και το χτυπάμε με ένα μεγάλο πιρούνι. Αλείφουμε την πάνω πλευρά τους με το χτυπημένο μείγμα του αβγού και τα πασπαλίζουμε με  σουσάμι και μαυροκούκ.

Τα ψήνουμε για ~20 λεπτά, μέχρι να χρυσίσουν!!!!!!

Πηγή: oinomagirion

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο