Τσατάλια: απλά, σβέλτα ...και Πολίτικα

 Τσατάλια: απλά, σβέλτα ...και Πολίτικα

Υλικά

Γιαούρτι 1
Ηλιέλαιο 1 ποτήρι νερού
Φυτικό βούτυρο 1 κεσεδάκι (σε θερμοκρασία δωματίου)
Μαχλέπι 1 κουταλιά της σούπας
Ζάχαρη 4 κουταλιές σούπας κοφτές
Αλάτι 1 κουταλιά σούπας κοφτή
Μπέικιν πάουντερ γιώτης 1 κουταλάκι γλυκού
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις γιώτης 1 κιλό
Αυγό 1 μόνο για επάλειψη
Σουσάμι ασπρόμαυρο

Εκτέλεση

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί να γίνει μία ωραία εύπλαστη ζύμη. Τα πλάθουμε σε οβάλ σχήμα(σαν μάτι). Τα αλείφουμε με το αυγό και τους ρίχνουμε το δίχρωμο σουσάμι.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά.

Πηγή: chefoulis

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο