Αϊβασιλιάτικη σαλάτα με ροκφόρ, κρέμα γάλακτος και πορτοκάλι

Αϊβασιλιάτικη σαλάτα με ροκφόρ, κρέμα γάλακτος και πορτοκάλι

Υλικά

  • 2 ματσάκια ρόκα, κομμένα με το χέρι σε μικρά κομμάτια
  • 2 φλιτζάνια τρυφερά φύλλα από σπανάκι, κομμένα με το χέρι σε μικρά κομμάτια
  • 3 σικορέ ψιλοκομμένα
  • 4 καρότα τριμμένα στο χοντρό μέρος του τρίφτη
  • 2 πορτοκάλια, καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • ½ φλιτζάνι σταφίδες ξανθές, μουσκεμένες σε γλυκό κρασί
  • 250γρ ροκφόρ κομμένο σε μικρά κυβάκια
  • 200γρ κρέμα γάλακτος
  • 4-5 κρίθινα παξιμάδια, σπασμένα σε μικρά κομμάτια
  • ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο δυόσμο
  • ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Τοποθετείτε τις σταφίδες σε ένα ποτήρι που έχετε βάλει μέσα λίγο γλυκό κρασί, τις αφήνετε εκεί μέχρι να φουσκώσουν και στη συνέχεια τις στραγγίζετε. Τοποθετείτε σε ένα μεγάλο μπολ σερβιρίσματος όλα τα υλικά για τη σαλάτα εκτός από την κρέμα γάλακτος, το δυόσμο και τον μαϊντανό.

Προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι (φρεσκοτριμμένο κατά προτίμηση). Με ένα μίξερ χτυπάτε την κρέμα γάλακτος ώστε να σφίξει, αλλά όχι τόσο ώστε να γίνει σαν σαντιγί. Μόλις σφίξει, ρίχνετε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και ανακατεύετε απαλά. Στολίζετε την σαλάτα σας με τη «μους» μυρωδικών λίγο πριν τη σερβίρετε! Μπορείτε επίσης να σερβίρετε τη σαλάτα σε ατομικές μερίδες μέσα σε ψηλά ποτήρια, για πιο ωραία εμφάνιση!

Πηγή: dietup

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο