Υλικά

  • 2 μεγαλούτσικες πατάτες
  • 2 μεγάλες ώριμες ντομάτες
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 1 μπάλα μοτσαρέλα
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
  • Λίγη ξερή ρίγανη, θυμάρι και βασιλικό

Εκτέλεση

Καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε σε φέτες. Τις αλατοπιπερώνετε και τις απλώνετε σε λαδωμένο πυρέξ. Ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο και τις ψήνετε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 περίπου λεπτά. 

Εν τω μεταξύ ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και ξεφλουδίζετε τις ντομάτες και τις κόβετε σε κύβους. Ζεσταίνετε 2 κουταλιές ελαιόλαδο και μαραίνετε το κρεμμύδι. Ρίχνετε τις ντομάτες, αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζετε να δέσει η σάλτσα. 

Βγάζετε από το φούρνο τις πατάτες και απλώνετε από πάνω τη σάλτσα ντομάτας. Κόβετε σε φέτες τη μοτσαρέλα και την τοποθετείτε πάνω από τη σάλτσα. Πασπαλίζετε με αρωματικά και ψήνετε για άλλα 10 – 15 λεπτά.