Chicken fingers πανέ με παρμεζάνα

Chicken fingers πανέ με παρμεζάνα

Υλικά 

για 24 τεμάχια

  • 750 γρ. κοτόπουλο στήθος
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
  • 1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
  • 3 αβγά
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
  • αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση

Κόβουμε το κοτόπουλο σε ομοιόμορφα κομμάτια (σε μέγεθος δαχτύλου) και αλατοπιπερώνουμε. Χτυπάμε ελαφρώς τα αβγά μαζί με τη μουστάρδα και το σκόρδο σε μπολ. Ανακατεύουμε σε άλλο μπολ το αλεύρι μαζί με αλάτι, πιπέρι και τη ρίγανη. Σε τρίτο μπολ, ανακατεύουμε καλά την παρμεζάνα μαζί με τη φρυγανιά.

Περνάμε ένα ένα τα κομμάτια του κοτόπουλου διαδοχικά από το αλεύρι, έπειτα από το αβγό και στο τέλος από τη φρυγανιά. Τα ραντίζουμε με 1 δόση λάδι που θα μετρήσουμε με τον ειδικό δοσομετρητή και ακολούθως τηγανίζουμε στη φριτέζα actifry tefal για 15-20 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως, με φέτες λεμονιού.

Πηγή: thecookbook

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο