Σπιτικά κριτσίνια πολύσπορα

Σπιτικά κριτσίνια πολύσπορα

Υλικά

  • Αλευρι μαλακο 1000γρ
  • Αλευρι Ολικης Αλεσης 1000γρ
  • Αλευρι Πολυσπορο 1000γρ
  • Νερο 1100γρ
  • Μαγια 100γρ
  • Μπεικιν 45γρ
  • Αλατι 45γρ
  • Ζαχαρη 400γρ
  • Φυτικο βουτυρο 400γρ
  • Ηλιελαιο 400γρ

Εκτέλεση

Αναμιγνείουμε όλα τα στερεά υλικά δηλ, το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν και την ζάχαρη στο μίξερ, και ρίχνουμε το ηλιέλαιο μαζί με το βούτυρο και ζυμώνουμε όλα τα υλικά.

Ρίχνουμε σταδιακά το νερό ζυμώνοντας παράληλα και ελέγχουμε να μην μαλακώσει πολύ η ζύμη. Αφου τελειώσουμε, βγάζουμε στον πάγκο και αφήνουμε να ξεκουραστή για 20 λεπτά.

Στην συνέχεια φτιάχνουμε φυτίλια και κόβουμε μικρά κομάτια, τα πλάθουμε σε μικρά φυτίλια, τα ρίχνουμε σε μια λεκάνη με νερό και κατόπιν στο σουσάμι.

Όταν τοποθετούμε στην λαμαρίνα κοιτάμε πάντα να έχουν το ίδιο πάχος, το ίδιο μάκρος, και την ίδια απόσταση μεταξύ τους.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά. 'Οταν ξεφουρνιίσουμε τα μαζεύουμε σε μια λαμαρίνα και τα σκεπάζουμε με πανί μέχρι να κρυώσουν. 

Αφού κρυώσουν τα κριτσίνια μας είναι έτοιμα.

Πηγή: artopoieiasyntages

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο