Λαχταριστό σταφιδόψωμο

Λαχταριστό σταφιδόψωμο

Υλικά 

  • 380 γρ.Αλευρι δυνατο     
  • 380 γρ.Αλευρι Μαλακο  
  • 45 γρ.Μαγια               
  • 75 γρ.Ζαχαρη            
  • 25 γρ.Βουτυρο               
  • 380 γρ.Νερο           
  • Κανελα
  • Γαρυφαλο
  • Μοσχοκαρυδο

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μάζι,  περίπου 5 λεπτά ώσπου να γίνει μια ζύμη μαλακή, εύπλαστη και τότε ρίχνουμε την σταφιδά, ζυμώνουμε στην αργή ταχύτητα, να μην σπάσει η σταφίδα, και στην συνέχεια πλάθουμε στο σχήμα που θέλουμε. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά στους 210 βαθμούς.

Πηγή: artopoieiasyntages

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο