Σπιτική μουστάρδα

Σπιτική μουστάρδα

Υλικά

  •   100 γρ. μουστάρδα σε σκόνη
  •   25 γρ. σπόρους σιναπιού
  •   3 πρέζες φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  •   1 κ.σ. αλάτι
  •   2 πρέζες ζάχαρη
  •   2 φλιτζ. λευκό ξίδι
  •   3 κ.σ. νερό

Εκτέλεση

Σε μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά, εκτός από το ξίδι, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε για 20 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν. Στη συνέχεια, βάζουμε τα υλικά για τη μουστάρδα στο μούλτι, προσθέτουμε το ξίδι και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Η μουστάρδα είναι έτοιμη. Την αποθηκεύουμε σε βαζάκι που κλείνει αεροστεγώς, αποστειρωμένο, και τη διατηρούμε στο ψυγείο.

Tip

Για κίτρινο χρώμα στη μουστάρδα, προσθέτουμε λίγο κουρκουμά στη συνταγή.

 

Πηγή: mamapeinao

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο