Τραγανά δαχτυλίδια κρεμμυδιών στο φούρνο

Τραγανά δαχτυλίδια κρεμμυδιών στο φούρνο

Υλικά

Τα πιο τραγανά και πικάντικα που έχετε φάει ποτέ, δαχτυλίδια κρεμμυδιών μόνο που είναι ψημένα στον φούρνο

Μείγμα για να αλευρώσουμε τα κρεμμύδια 

  • 1/4 κούπας (35 γρμ) αλεύρι 
  • 1/2 κ.γ αλάτι 
  • 1/4 κ.γ μαύρο πιπέρι 
  • 1/4 κ.γ πιπέρι καγιεν 
  • Χυλός για να βουτήξουμε τα κρεμμύδια 
  • 1 κούπα γιαούρτι στραγγιστό 
  • 2 αυγά
  • 1/2 κούπα (70 γρμ) αλεύρι

Μείγμα για να τυλίξουμε τα κρεμμύδια

  • 4 κούπες πατατάκια (chips) θρυμματισμένα σε πολύ μικρά κομμάτια 
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες 1cm 
  • Ελαιόλαδο 4-5 κουταλιές και ένα κομμάτι λαδόχαρτο για το ταψί μας 

Εκτέλεση

Κόβουμε τα κρεμμύδια σε ροδέλες πάχους 1 εκατοστού. Ανακατεύουμε το μείγμα με το αλεύρι, το αλάτι και τα πιπέρια, αλευρώνουμε τα κρεμμύδια μας πολύ καλά να πάει παντού

Ετοιμάζουμε το χυλό με το γιαούρτι τα αυγά και το αλεύρι, χτυπάμε καλά τα υλικά όλα μαζί να ομογενοποιηθούν. 

Στρώνουμε ένα λαδόχαρτο σε ρηχό ταψί της κουζίνας και το αλείφουμε λαδάκι 4-5 κουταλιές. Ανάβουμε τον φούρνο στους 200 και το βάζουμε μέσα να κάψει το λάδι αρκετά 

Σπάμε τα πατατάκια μας σε πολύ ψιλά κομμάτια σε ένα μπολ. Παίρνουμε ένα, ένα, δαχτυλίδι κρεμμυδιών και το βουτάμε στο χυλό να πάει παντού. Στην συνέχεια στα θρυμματισμένα πατατάκια (chips) 

Αφού έχει κάψει το ταψί με το λάδι τα αραδιάζουμε μέσα και τα βάζουμε στον φούρνο για 8 λεπτά η μέχρι να ροδίσουν, ανοίγουμε τον φούρνο και τα γυρίζουμε με μια πιρουνα χωρίς να τα τρυπήσουμε τα αφήνουμε άλλα 8 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.Τα βγάζουμε και τα σερβίρουμε αμέσως

Πηγή: woman365

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο