Τραγανά καραμελωμένα ποπ κορν

Τραγανά καραμελωμένα ποπ κορν

Μπορούμε να φτιάξουμε τα ποπ κορν μας όπως ακριβώς θέλουμε. Ένας πολύ ωραίος τρόπος είναι και αυτός, να τα ψήσουμε για λίγο στο φούρνο ραντισμένα με σιρόπι. Θα πάρουν ένα καφέ-χρυσό χρώμα και θα γίνουν τραγανά και γλυκά.

Τραγανά καραμελωμένα ποπ κορν. Μήπως να ξεφύγουμε λίγο από τα κλασσικά;

Υλικά

  • 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο, συν περισσότερο για το ταψί
  • 10 φλιτζάνια απλό ανάλατο ποπ κορν (σπιτικό ή έτοιμο)
  • 1 φλιτζάνι κάσιους, χοντροκομμένα (προαιρετικά)
  • 1/2 φλιτζάνι καφέ ζάχαρη
  • χοντρό αλάτι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150°C. Βουτυρώνουμε ένα μεγάλο ταψί και το αφήνουμε στην άκρη. Τοποθετούμε τα ποπ κορν σε ένα μεγάλο μπολ με τα κάσιους και ανακατεύουμε. Το αφήνουμε στην άκρη.

Σε μια μικρή κατσαρόλα, ρίχνουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 2 κουταλιές της σούπας νερό και το αφήνουμε να βράσει, ανακατεύοντας συνεχώς. Εργαζόμαστε γρήγορα, ραντίζουμε τα ποπ κορν με σιρόπι ζάχαρης και ανακατεύουμε.

Απλώνουμε ομοιόμορφα τα ποπ κορν στο έτοιμο ταψί. Ψήνουμε ανακατεύοντας περιστασιακά, έως ότου πάρουν ένα χρυσό χρώμα, περίπου 40 λεπτά. Μεταφέρουμε τα ζεστά ποπ κορν σε μία λαδόκολλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Πηγή: marymarycook

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο