Υλικά συνταγής

1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό (200 γρ.)
3 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι
2 γεμάτα κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι ζάχαρη
2 κοφτά κουταλάκια αλάτι
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο σε κομματάκια
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση συνταγής

Ρίχνετε σε μια λεκάνη το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι και τη ζάχαρη και τα ανακατεύετε. Χτυπάτε με το μίξερ χειρός το γιαούρτι μαζί με το βούτυρο και το λάδι. Μεταφέρετε το μείγμα του γιαουρτιού στη λεκάνη με το αλεύρι και αρχίζετε να ζυμώνετε μέχρι το μείγμα να απορροφήσει όλο το αλεύρι και να αποκτήσετε μια συμπαγή ζύμη που δεν κολλάει. Σκεπάζετε τη ζύμη και την αφήνετε 1 1/2 με 2 ώρες.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200° C και στρώνετε ένα μεγάλο ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Πλάθετε κομμάτια ζύμης με το χέρι (όση χωράει η χούφτα τη φορά) και δίνετε σχήματα που σας αρέσουν (μίνι καρβελάκια, φρατζολάκια κ.λπ.). Αραδιάζετε τα ψωμάκια στο ταψί, τα χαράζετε λίγο πάνω και τα ψήνετε περίπου 30'-35', μέχρι να ροδίσουν.