Υλικά συνταγής

100 γρ. φρέσκο βούτυρο, μαλακωμένο

3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

2 κουταλιές της σούπας φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος

1 μπαγκέτα ή άλλη φρατζόλα χθεσινό ψωμί

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Ανακατεύετε με πιρούνι ή χτυπάτε στο μπλέντερ το βούτυρο με το σκόρδο, το βασιλικό και λίγο αλατοπίπερο.

Κόβετε την μπαγκέτα ή το ψωμί σε φέτες χωρίς να φτάσετε το μαχαίρι κάτω κάτω και σας ανοίξει η φρατζόλα. Αλείφετε ενδιάμεσα τις φέτες με το μείγμα βουτύρου-σκόρδου-βασιλικού. Αν περισσέψει μείγμα αλείφετε λίγο και την επιφάνεια.

Κλείνετε τη φρατζόλα σε αλουμινόχαρτο και την ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 30'. Σερβίρετε το σκορδόψωμο ολόκληρο ή σε φέτες.