Υλικά

  • 125 γρ. ζάχαρη
  • 120 γρ. νερό
  • 5 κρόκους αβγών
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος 
  • 4 σταγόνες μαστιχέλαιο ή 5 γρ. μαστίχα σκόνη

Για τη σως:

  • 200 γρ. κόκκινο κρασί
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 1 ξυλ. κανέλα
  • 2 γαρύφαλλα

Εκτέλεση

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και την διατηρούμε στο ψυγείο. Στο μίξερ χτυπάμε με το σύρμα τους κρόκους. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό και την αφήνουμε να βράσει για 3 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αδειάζουμε σιγά-σιγά μέσα στους κρόκους συνεχίζοντας το χτύπημα. Χτυπάμε έως ότου το μείγμα φουσκώσει και ασπρίσει. Όταν το μείγμα φουσκώσει και κρυώσει, σταματάμε το χτύπημα, ρίχνουμε το μαστιχέλαιο. Εάν χρησιμοποιήσουμε μαστίχα τριμμένη, την τρίβουμε στο μπλέντερ με λίγη ζάχαρη κρυσταλλική και τη ρίχνουμε στο χτυπημένο μείγμα των αυγών μετά το σιρόπι. Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού ή ξηρούς καρπούς.
Ενσωματώνουμε την σαντιγί στην παχύρρευστη κρέμα ανακατεύοντας απαλά με μία πλαστική κουτάλα.
Στρώνουμε μεμβράνη σε μακρόστενη φόρμα, έτσι ώστε να εξέχει απ’ όλες τις πλευρές της για να ξεφορμάρουμε ευκολότερα το παρφέ και αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα. Το σκεπάζουμε με την περισσευάμενη μεμβράνη και το αφήνουμε στην κατάψυξη για 10 ώρες ιδανικά, το λιγότερο για 4 ώρες. 
Ετοιμάζουμε τη σως κρασιού σιγοβράζοντας σε μια κατσαρόλα το κρασί, τη ζάχαρη, τη κανέλα και το γαρύφαλο για 10 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Η σως κρασιού μπορεί να διατηρηθεί περίπου 1 μήνα.
Ξεφορμάρουμε το παρφέ, αφαιρούμε τη μεμβράνη, περιχύνουμε με σος κρασιού, αφήνουμε για 3 - 4 λεπτά να μαλακώσει και σερβίρουμε!