Υλικά

Για την ζύμη:

  • 250 γρ. μαργαρίνη
  • 3 φλυτζάνια αλεύρι
  • 1 φλυτζάνι ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.σ. κονιάκ (προαιρετικά)

Για την κρέμα:

  • 4 αυγά
  • 2 φλυτζάνια ζάχαρη
  • 1/2 φλυτζάνι αλεύρι
  • 1/4 φλυτζάνι γάλα
  • 1 βανίλια
  • 1 φλυτζάνι χυμό λεμόνι (3 λεμόνια)
  • ξύσμα από 2 λεμόνια

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ βάζετε το αλεύρι, την μαργαρίνη παγωμένη σε κομμάτια, την άχνη, το αλάτι και το κονιάκ.
  2. Τρίβετε με τα χέρια σας την μαργαρίνη μέχρι να ομογενοποιηθεί με τα υπόλοιπα υλικά.Πρέπει να είναι μια τριφτή ζύμη σαν τριμμένο μπισκότο.
  3. Βάζετε λαδόκολλα σε ένα μικρό ταψάκι και τοποθετείτε την ζύμη.Την στρώνετε καλά στο ταψάκι και την βάζετε στο ψυγείο για 20'.
  4. Στη συνέχεια την ψήνετε για 20' στους 200 C.
  5. Παράλληλα ετοιμάζετε την κρέμα.Σε ένα μπολ ανακατεύετε καλά την ζάχαρη με τα αυγά.
  6. Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά για την κρέμα και ανακατεύετε.
  7. Μόλις βγάλετε την ζύμη από τον φούρνο ρίχνετε αμέσως πάνω της τη κρέμα και συνεχίζετε το ψήσιμο για ακόμη 20'.

 

* Διατηρείται στο ψυγείο.