Υλικά

  • 2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ Αλλατίνη με γεύση σοκολάτα των 225γραμμ.
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού γάλα (για να τα βουτήξουμε)

Για την κρέμα πατισερί

  • 4 φλιτζάνια του τσαγιού γάλα
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
  • ½ φλιτζάνι αλεύρι Αλλατίνη για όλες τις χρήσεις
  • 1/3 φλιτζάνι του τσαγιού κορν-φλάουρ
  • 5 αβγά
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο βούτυρο
  • 3 βανίλιες

Εκτέλεση

  1. Σε 1 φλιτζάνι κρύο γάλα διαλύουμε το αλεύρι με το κορν-φλάουρ.
  2. Χτυπάμε τα αβγά με την ζάχαρη και την βανίλια και προσθέτουμε το αλεύρι.
  3. Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα σε μια κατσαρολίτσα να ζεσταθεί. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα των αβγών και τα ανακατεύουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να πήξουν και να γίνουν μια λεία κρέμα.
  4. Αποσύρουμε την κατσαρολίτσα από την φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε δυνατά και αφήνουμε την κρέμα στην άκρη, μέχρι να κρυώσει τελείως.
  5. Στρώνουμε σε μια τετράγωνη φόρμα για τούρτες, 2 στρώσεις μπισκότα, αφού τα έχουμε βρέξει προηγουμένως στο γάλα.
  6. Απλώνουμε από πάνω μια στρώση κρέμα πατισερί και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία για μια φορά ακόμα.
  7. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 10 ώρες να παγώσει και στην συνέχεια το ξεφορμάρουμε στην πιατέλα μας.

 

Εάν θέλουμε, καλύπτουμε την τούρτα με σαντιγί, κολλάμε περιμετρικά ολόκληρα μπισκότα και πασπαλίζουμε την επιφάνεια της με τριμμένα μπισκότα.