Oreo cheesecake με Merenda και βύσσινο

Oreo cheesecake με Merenda και βύσσινο

Υλικά

  • 2 συσκευασίες (154 γρ.)  Oreo τριμμένα
  • 125 γρ. (1 μπαστουνάκι) βούτυρο λιωμένο 
  • 350 ml κρέμα γάλακτος 35% 
  • 100 γρ.ζάχαρη άχνη
  • 2 συσκευασίες (300 γρ.) Philadelphia σε θερμοκρασία δωματίου
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 4 κ.σ. Merenda

Για τη σάλτσα βύσσινο

  • 1 συσκευασία βύσσινα σε χυμό
  • 1 και 1/2 κ.σ. corn flour

Εκτέλεση

  1. Αλέθουμε τα OREO, προσθέτουμε το λιωμένο αλλά χλιαρό βούτυρο και στρώνουμε σε φόρμα δαχτυλίδι 22 εκ.
  2. Κάνουμε μια στρώση την Merenda στη βάση. Παγώνουμε και χτυπάμε την κρέμα με άχνη σε παχύρευστη μορφή. Προσθέτουμε το ξύσμα και το Philadelphia και ανακατεύουμε να ενωθούν. Αδειάζουμε στη βάση και παγώνουμε να σφίξει.
  3. Στραγγίζουμε το βύσσινο, διαλύουμε το corn flour με το χυμό βύσσινο και βάζουμε σε χαμηλή φωτιά να δέσει. Στη συνέχεια ρίχνουμε και τα βύσσινα και αφήνουμε να κρυώσει λίγο. 
  4. Όταν το cheesecake έχει παγώσει καλά ρίχνουμε από πάνω την σάλτσα βύσσινο και παγώνουμε ξανά.

 

Πηγή: argiro.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο