Αμυγδαλωτά με σοκολάτα

Αμυγδαλωτά με σοκολάτα

Υλικά (για 40 κομμάτια)

  • 120 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 2 φλ. Ασπρισμένα αμύγδαλα σε σκόνη
  • 1 φλ. Ζάχαρη
  • 3 ασπράδια
  • ½ κ.γλ. εσάνς αμυγδάλου
  • 1 κ.γλ. λικέρ μαστίχα
  • Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς .λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.
  2. Σε ένα μπολ βάζουμε τα αμύγδαλα σκόνη, τη ζάχαρη, το λικέρ ,τα ασπράδια, την εσάνς αμυγδάλου. Μετά προσθέτουμε τη σοκολάτα που έχει λιώσει. Το μίγμα πρέπει να είναι πηκτό. Εάν είναι μαλακό θα πρέπει να το βάλουμε στο ψυγείο για να σφίξει.
  3. Κατόπιν πλάθουμε με τα χέρια μας τη ζύμη σε μπαλίτσες που να έχουν το μέγεθος καρυδιού. τοποθετούμε τις μπαλίτσες σε λαμαρίνα φούρνου που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα και τις πιέζουμε ελαφρά.
  4. Με ένα πινέλο αλείφουμε κάθε μπαλίτσα με λίγο νερό και κοσκινίζουμε από πάνω ζάχαρη άχνη.
  5. Ψήνουμε τα μπισκότα για 10-12 λεπτά.

Πηγή: star.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο