Στο φούρνο φέτες μήλου

Στο φούρνο φέτες μήλου

Συστατικά

  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 2 μεγάλα μήλα, αποφλοιωμένα και κομμένα σε φέτες
  • 2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας λευκή ζάχαρη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι
  • Μία πρέζα τριμμένο γαρύφαλλο
  • 2 κουταλιές της σούπας δροσερό νερό
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού καλαμποκάλευρο

Οδηγίες

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 2000C
  2. Λιώνετε  το βούτυρο σε  ένα  ρηχό σκεύος. Εν τω μεταξύ βάζετε τις φέτες του μήλου σε ένα  μπολ και ανακατέψτε τη μαύρη ζάχαρη, τη  λευκή ζάχαρη, την κανέλα, το μπαχάρι και  το γαρίφαλο.
  3. Προσθέστε το σύνολο του περιεχομένου του μπολ  στο λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε  για να βουτυρωθούν.  Ψήνετε  στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά.
  4. Βγάζετε  τα μήλα από το φούρνο. Ανακατεύετε μαζί το νερό και το άμυλο καλαμποκιού και προσθέστε τα στα μήλα. Ανακατέψτε  καλά να συνδυασθούν. Βάζετε, με το σύνολο πλέον των υλικών, το σκεύος  στο φούρνο για άλλα 5 λεπτά, ή μέχρι να πήξει ελαφρά το σιρόπι  και τα μήλα να είναι τρυφερά. Αφήστε τα να κρυώσουν για 5 λεπτά πριν τα σερβίρετε.

Πηγή: simpledish.com

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο