Τούρτα Gianduja


Απίστευτα γευστική!

Υλικά

  • 250 γρ. φουντούκια
  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα μαύρη
  • 200 γρ. βούτυρο
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 6 μεσαία αυγά χωρισμένα
  • λικέρ της αρεσκείας μας
  • 250 γρ. nutella

Εκτέλεση

Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψάκι και ψήνουμε τα φουντούκια για 10 λεπτά στους 200 βαθμούς. Τα βγάζουμε, τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς και χτυπάμε τα 200 γρ. από αυτά στο μπλέντερ να γίνουν σκόνη. Τα υπόλοιπα 50 γρ. τα αφήνουμε στην άκρη.

Σε μπεν μαρί λιώνουμε την σοκολάτα με το βούτυρο και ανακατεύουμε πολύ καλά με μία σπάτουλα σιλικόνης, να ομογενοποιηθούν. Κατεβάζουμε από την φωτιά, περιμένουμε 1-2 λεπτά και προσθέτουμε την σκόνη φουντουκιού. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα για 4-5 λεπτά μέχρι το μίγμα να ασπρίσει και να γίνει κρεμώδες. Προσθέτουμε μέσα την κρύα πια σοκολάτα και χτυπάμε στην χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Προσθέτουμε το λικέρ και ανακατεύουμε καλά.

Σε ένα άλλο καθαρό μπολ χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα, έτσι ώστε αν γυρνάμε ανάποδα το μπολ να μην πέφτει. Προσέχουμε καλά ώστε τα χτυπητήρια του μίξερ να είναι καθαρά και εντελώς στεγνά όπως και το μπολ.

Ρίχνουμε 2 κουταλιές από την μαρέγκα στην σοκολάτα και ενσωματώνουμε με μία μαρίζ κάνοντας απαλές κυκλικές κινήσεις. Συνεχίζουμε ανά 2 κουταλιές μέχρι να ενσωματωθεί όλο.

Βουτυρώνουμε ένα τσέρκι η ταψάκι περίπου 22 εκ. διαμέτρου και βάζουμε στρογγυλό κομμάτι λαδόκολλας στον πάτο όπου βουτυρώνουμε και αυτό.

Ρίχνουμε μέσα το μίγμα μας και ψήνουμε για 35-40 λεπτά στην μεσαία σχάρα στους 180 βαθμούς.

Το βγάζουμε, το αφήνουμε να κρυώσει και το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.
Αφαιρούμε την λαδόκολλα.

Απλώνουμε με σπάτουλα την nutella ώστε να καλυφθεί το πάνω μέρος. Γαρνίρουμε με τα φουντούκια που έχουμε κρατήσει, σπασμένα ή ολόκληρα.

Φυλάμε στο ψυγείο.

Πηγή: geusis.blogspot.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο