Cheesecake με Μπισκότα Oreo και Επικάλυψη Καραμέλας


Τα αγαπημένα μπισκότα Oreo γίνονται η ιδανική βάση σε συνδιασμό με το φουντούκι γι' αυτο το cheesecake, η κρέμα αφράτη αλλά η λαχταριστή βουτυράτη, σάλτσα καραμέλας κάνει την διαφορά απόλυτα, δίνοντας έναν πεντανόστιμο γευστικό συνδιασμό! Μην σας φαίνεται πολύπλοκη η διαδικασία της συνταγής, ουσιαστικά είναι ένα πολύ εύκολο γλυκό! Άν σας αρέσει το cheesecake ένα είναι σίγουρο, πως το συγκεκριμένο θα το ερωτευτείτε!

Υλικά

για την βάση

  • 200 gr. μπισκότα oreo
  • 100 gr. φουντούκια
  • 80 gr. Βούτυρο

για την cheese cream

  • 600 gr.τυρί κρέμα τύπου Philadelphia
  • 250 ml. κρέμα γάλακτος πλήρες
  • 130 gr. ζάχαρη άχνη
  • 2 αυγά
  • 3 κουταλιές της σούπας κονιάκ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού υγρή βανίλια
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

για την σάλτσα καραμέλας

  • 250 ml. κρέμα γάλακτος
  • 250 gr. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 80 ml. νερό
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού υγρή βανίλια
  • 30 gr. βούτυρο

Εκτέλεση

η βάση

Ξεχωρίζουμε τα μπισκότα από την γέμισή τους, την γέμιση θα την κρατάμε στην άκρη για την κρέμα. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα φουντούκια στο multi. Λιώνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία το βούτυρο. Σε ένα μπώλ αναμειγνύουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα και το βούτυρο. Απλώνουμε το μείγμα, ομοιόμορφα σε στρογγυλή φόρμα ή τσέρκι διαμέτρου 18 cm. Τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε.

η cheese cream

Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα, την γέμιση από τα μπισκότα και την άχνη για 3′ λεπτά. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά της κρέμα και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2′ λεπτά ακόμη.

το cheesecake

Ρίχνουμε την κρέμα που ετοιμάσαμε, πάνω από την βάση. Στρώνουμε με σπάτουλα να απλωθεί ομοιόμορφα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° C Κελσίου, για 25′ λεπτά και κατόπιν στους 120° C Κελσίου για άλλα 20′ λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά, εκτός ψυγείου.

η επικάλυψη καραμέλας

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το νερό, την ζάχαρη και το λεμόνι να βράσουν. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να γίνει καραμέλα. Προσέχουμε να μην μας καεί η καραμέλα, γιατί θα πικρίσει. Μόλις πάρει ωραίο σκούρο καραμελέ χρώμα αποσύρουμε από την φωτιά. Αφήνουμε λίγα δευτερόλεπτα, να πάψει να κοχλάζει η καραμέλα και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, την οποία έχουμε αφήσει τουλάχιστον 30′ λεπτά εκτός ψυγείου. Τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά ξανά και ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινο κουτάλι. Προσθέτουμε την βανίλια και το αλάτι. Ανακατεύουμε ασταμάτητα μέχρι να πάρει ρευστή μορφή η σάλτσα και να δέσει. Προσθέτουμε το βούτυρο και κατεβάζουμε από την φωτιά. Περιχύνουμε το cheesecake με την καραμέλα, την οποία αφήνουμε 5′ λεπτά να πέσει η θερμοκρασία της. Αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε!

Tips: Μπορείτε άν θέλετε να αντικαταστήσετε τα φουντούκια με καρύδια πεκάν ή καραμελωμένους ξηρούς καρπούς. Η σάλτσα καραμέλας είναι αρκετά γλυκιά γι” αυτό και η κρέμα, περιέχει λίγη ποσότητα ζάχαρης σχετικά με άλλα cheesecake. Το κονιάκ μπορείτε να το αντικαταστήσετε και ένα λικέρ κρέμας.

Πηγή: funkycook.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο