Σουφλέ πορτοκαλιού


Υλικά

  • 1/2 φλ.τσαγιού βούτυρο
  • 1/2 φλ.τσαγιου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 λοβό βανίλιας
  • 2 αυγά
  • 1 σφηνάκι κονιάκ με άρωμα πορτοκάλι
  • ξύσμα απο 1 πορτοκάλι
  • 1/2 φλ.τσαγιού γάλα φρέσκο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ζάχαρη άχνη για στόλισμα

Εκτέλεση

Χωρίζετε τα αυγά σε κρόκους και ασπράδια,σε ένα τηγάνι καίτε το βούτυρο και προσθέτεται το αλεύρι μέχρι να γίνει μία μάζα και να ξανθίσει,προσθέτουμε και το γάλα,και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει το μείγμα(κάνουμε μια απλή ρου για μπεσαμέλ).

Το βάζουμε στην άκρη σε ένα μπολ να κρυώσει και συνεχίζουμε βουτυρώνοντας και ζαχαρώνοντας τις φόρμες για τα σουφλέ, ανακατεύουμε αφου πλέον έχει κρυώσει το μείγμα μας τους κρόκους μέσα και με τη σειρά το ξύσμα και το κονιάκ.

Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και την αφομοιώνουμε με προσοχή στο μείγμα πρώτα τη μισή γρήγορα και μετα την υπόλοιπη με απαλές και κυκλικές κινήσεις να πάρει αέρα το μείγμα  Βάζουμε τη γέμιση στις φόρμες και τις χτυπάμε να φύγουν οι φυσαλίδες και να κάτσει το μείγμα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 16 λεπτά..

Πηγή: executivecook.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο