Γεμιστοί κουραμπιέδες με χουρμάδες


Υλικά

για τη ζύμη

  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 2 κρόκους αυγών
  • 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή όσο σηκώσει
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια βούτυρο ανάλατο

για τη γέμιση

  • 40 χουρμάδες κομμένοι σε μικρά κομματάκια
  • 2 κουταλάκια βούτυρο
  • 1 φλιτζάνι αμύγδαλα ασπρισμένα και ψιλοκομμένα
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ
  • 1/2 φλιτζανάκι του καφέ ανθόνερο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

για το πασπάλισμα

  • Ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Βάζουμε ένα κατσαρολάκι στη φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο να λιώσει. Προσθέτουμε τους χουρμάδες, τα αμύγδαλα, τη ζάχαρη, το κονιάκ, το ανθόνερο, το γαρύφαλλο και τη κανέλα και ανακατεύουμε πολύ καλά. Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει και να γίνει μια συμπαγής μάζα.

Για να φτιάξουμε τη ζύμη σε ένα μεγάλο μπολ χτυπούμε με το μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το γάλα, τους κρόκους και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε το αλεύρι μέχρι να έχουμε μια ζύμη μαλακή. Πλάθουμε τη ζύμη σε στρογγυλά μπαλάκια. Πιέζουμε με το δάχτυλο μας τη ζύμη να δημιουργηθεί ένα κενό και το γεμίζουμε με τη γέμιση.

Τοποθετούμε τους κουραμπιέδες μας σε ένα ταψί και ψήνουμε στο φούρνο για 30 λεπτά στους 180oC μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Όταν ψηθούν πασπαλίζουμε τους κουραμπιέδες μας με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε σε μια γιορτινή πιατέλα.

Πηγή: xs-recipes.com

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο