Τηγανίτες Μήλου Αφράτες και Πεντανόστιμες!


Οι καλύτερες, οι πιο νόστιμες τηγανίτες μήλου!

Υλικά 

  • 2 πράσινα μήλα τραγανά

  • 2 κόκκινα μήλα τραγανά

  • 100 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  • 30 gr. ζάχαρη

  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

  • 2 κουταλιές της σούπας ρούμι ή λικέρ

  • 2 κουταλιές της σούπας νερό

  • 2 αυγά

  • 1 βανίλια

  • 1 λεμόνι χυμό και λίγο ξύσμα

  • Λάδι για το τηγάνισμα

για το πασπάλισμα

  • Άχνη ζάχαρη
  • Κανέλα προαιρετικά

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα μήλα με το ειδικό μηχάνημα ,αφαιρώντας τους σπόρους,τα κόβουμε σε φέτες μετρίου πάχους οριζόντια και τα βάζουμε σε ένα μπωλ με νερό και χυμό λεμονιού,για 5′ λεπτά. Ανακατεύουμε με σύρμα το αλέυρι κοσκινισμένο με τους κρόκους,την βανίλια,το ελαιόλαδο,το ρούμι,το ξύσμα,την ζάχαρη.

Προσθέτουμε το νερό. Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα. Αναμειγνύουμε απαλά την μαρέγκα με σπάτουλα στο μείγμα. Στραγγίζουμε τα μήλα και τα σκουπίζουμε με χαρτί. Βουτάμε  τα μήλα στον χυλό,τηγανίζουμε σε πολύ ζεστό λάδι και από τις 2 πλευρές μέχρι να χρυσαφίσουν! Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με άχνη και άν θέλουμε κανέλα!

Πηγή: funkycook.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο