Bonet Dolci


Ένα πεντανόστιμο παραδοσιακό γλυκίσμα του από το Piemonte της Ιταλίας! Το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει!

Yλικά

  • 1 φλυτζάνι μπισκότα amaretto θρυμματισμένα
  • 1 φλυτζάνι ζάχαρη
  • 1 φλυτζάνι γάλα φρέσκο
  • 1/2 φλυτζάνι καφέ espresso ζεστό
  • 6 αυγά
  • 1 1/2 κουταλιές της σούπας κακάο
  • 1 βανίλια
  • 1 σφηνάκι μαύρο ρούμι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

για την καραμέλα

  • 1 φλυτζάνι ζάχαρη
  • 1/2 φλυτζάνι νερό

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά ολόκληρα με την ζάχαρη να αφρατέψουν τουλάχιστον 5΄ λεπτά. Ξεκινάμε την παρασκεή της καραμέλας. Βάζουμε τα υλικά για την καραμέλα σε αντικολλητικό τηγάνι και τα βράζουμε μέχρι να γίνουν μία καραμέλα, την οποία θα ρίξουμε στην φόρμα και θα την αφήσουμε να κρυώσει.

Προσθέτουμε στο μείγμα αυγών, το κακάο και την βανίλια, συνεχίζοντας το χτύπημα. Ζεσταίνουμε το γάλα ελαφρά και το ανακετεύουμε με το ρούμι και τον καφέ. Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε το γάλα ανακατεύοντας απαλά. Προσθέτουμε τα 3/4 του φλυτζανιού από τα θρυμματισμένα amaretti και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Ρίχνουμε το μείγμα σε μία φόρμα  30χ12 μακκρόστενη και από πάνω ρίχνουμε τα υπόλοιπα amaretti.

Βάζουμε την φόρμα μέσα σε ένα ταψί και το γεμίζουμε με ζεστό νερό πάνω από την μέση της φόρμας. Τοποθετούμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε στον αέρα για 1 ώρα στους 200 βαθμούς Κελσίου. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει 2 ώρες εκτός ψυγείου και άλλες 2 εντός. Κατόπιν το ξεφορμάρουμε βυθίζοντας την φόρμα σε ζεστό νερό για 3-4 λεπτά. Περιχύνουμε το γλυκό με το σιρόπι που θα δημιουργηθεί στον πάτο της φόρμας.

Πηγή: funkycook.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο