Ανάποδη μηλόπιτα

Ανάποδη μηλόπιτα

Υλικά

  • 5 μήλα κομμένα σε φέτες
  • 1 ½ φλιτζ. Βιτάμ
  • 4 αβγά
  • 1 ½ φλιτζ. ζάχαρη
  • 1 ½ φλιτζ. αλεύρι
  • 1 φλιτζ. καρύδια χοντροκομμένα
  • 2 κουταλιές κανέλα
  • ολόκληρη ψίχα καρυδιού
  • καστανή ζάχαρη

Εκτέλεση

Βάλε στο μπολ του μίξερ το μισό από το Βιτάμ
και μισό φλιτζάνι από τη ζάχαρη, χτύπησέ τα, μέχρι να γίνουν αλοιφή, και ρίξε 1 κουταλιά από την κανέλα ανακατεύοντας για λίγο ακόμα, μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Άλειψε λίγο από το υπόλοιπο Bιτάμ σε ένα ταψί ή σε μια φόρμα (ό,τι έχεις), στρώσε μερικά καρύδια πεταλούδες, άπλωσε από πάνω το μείγμα του Bιτάμ και τοποθέτησε τις φέτες των μήλων τη μια δίπλα στην άλλη, γεμίζοντας τα κενά μεταξύ τους με τα χοντροκομμένα καρύδια.

Και η βάση; Για τη βάση βάλε σε ένα άλλο μπολ την υπόλοιπη ζάχαρη, το υπόλοιπο ιτάμ, τα αβγά, το αλεύρι και την υπόλοιπη κανέλα και χτύπα τα με το μίξερ ή το αναδευτήρι των αβγών, μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.
4Στρώσε το μείγμα αυτό πάνω από τα μήλα στην επιφάνεια της φόρμας και ψήσε για περίπου 50 λεπτά σε φούρνο που έχεις προθερμάνει στους 180°C.
Μόλις η μηλόπιτα ψηθεί, βγάλ’ την από το φούρνο, αναποδογύρισέ τη σε μια πιατέλα και -ω, του θαύματος!- έχεις μια κανονική μηλόπιτα, την οποία μπορείς να κόψεις σε κομμάτια και να σερβίρεις γαρνίροντας με μερικά ακόμα καρύδια και καστανή ζάχαρη.

Πηγή: cookoo.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο