Κέικ Ινδικής καρύδας

Κέικ Ινδικής καρύδας

Υλικά

  • 1&1/2τηςκούπαςινδική καρύδα τριμμένη 
  • 1/2 κούπα βούτυρο αγελάδος 
  • 3/4 της κούπας ζάχαρη 
  • 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
  • 2-3 αβγά 
  • 1/4 της κούπας γάλα 
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι 

Σιρόπι: 

  • 1/2 πορτοκάλι (χυμός) 
  • 1 κούπα ζάχαρη 
  • 3/4 της κούπας νερό

 Εκτέλεση 

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη, το βούτυρο, την ινδική καρύδα και τα αβγά. Τα χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν. Κατόπιν προσθέτουμε το αλεύρι, το ξύσμα πορτοκαλιού και το γάλα. 
Βουτυρώνουμε μία φόρμα 22-25 εκ. και ριχνουμε το μείγμα. 
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς C για 40'-50', αν δεν είναι έτοιμο το αφήνουμε λίγο παραπάνω. 
Σιρόπι: Ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη και το χυμό πορτοκάλι και τα βράζουμε για 2' λεπτά. 
Όταν κρυώσει το κέικ το περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι και το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. 
Όταν απορροφήσει το σιρόπι, αν θέλουμε το πασπαλίζουμε με ιδνική καρύδα από πάνω.

 Μικρά μυστικά 

Σερβίρεται αφού κρυώσει, διατηρείται εκτός ψυγείου.

Πηγή: syntagesmefantasia.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο