Bourbon brownies με βουτυρόκρεμα και Whiskey sauce

Bourbon brownies με βουτυρόκρεμα και Whiskey sauce

Υλικά

  • 2 κ.σ. κακάο
  • 90 ml νερό
  • 60 ml Βourbon
  • 230 γρ. σοκολάτα κομμένη σε μικρά κυβάκια
  • 150 ml. ηλιέλαιο
  • 60 γρ. βούτυρο ανάλατο για τα brownies και 15 γρ. για το σιρόπι
  • 2 αυγά και επιπλέον 2 κρόκους
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας για τα brownies και 1 κ.γ. για τη βουτυρόκρεμα
  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αλάτι 3/4 κ.γ.
  • 200 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 120 ml Whiskey Jack Daniel's
  • 240 γρ. βούτυρο
  • 45 ml. κρέμα γάλακτος
  • 360 γρ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

για τα brownies:

Βάζουμε τη σχάρα του φούρνου στη χαμηλότερη θέση και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί 33*22 εκ.

Βάζουμε το νερό και το bourbon σε ένα κατσαρολάκι και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν βράση. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κακάο με το μίγμα που βράσαμε μέχρι να έχουμε ένα λείο μίγμα. Προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Προσθέτουμε το λάδι και το λιωμένο βούτυρο.

Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά και τους κρόκους και μεταφέρουμε το μίγμα στο μπολ με το μίγμα σοκολάτας. Προσθέτουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και μεταφέρουμε στο προηγούμενο μίγμα. Ανακατεύουμε ελαφρά με μια σπάτουλα μέχρι να προκύψει η ζύμη μας και να διαλυθεί το αλεύρι.

Μεταφέρουμε το μίγμα στο ταψί και το στρώνουμε καλά με μια σπάτουλα. Ψήνουμε στο φούρνο για 30-35 λεπτά.

Βγάζουμε το brownies  από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει έπειτα το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια 5 εκ.

Για τη sauce:

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα την καστανή ζάχαρη, το ουίσκι και το ανάλατο βούτυρο. Αφήνουμε τα υλικά να πάρουν βράση σε μέτρια φωτιά και τα αφήνουμε να βράσουν για 1-2 λεπτά. Αφήνουμε τη sauce να κρυώσει πριν τη χρησιμοποιήσουμε.

Για τη βουτυρόκρεμα:

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το βούτυρο με το bourbon και τη ζάχαρη άχνη. Αναμιγνύουμε τα υλικά με το μίξερ χειρός σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να πάρουν κρεμώδη υφή. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να πήξει η κρέμα όσο επιθυμούμε.

Συναρμολόγηση:

Παίρνουμε ένα κομμάτι brownie και το τοποθετούμε σε ένα πιάτο. Καλύπτουμε το brownie με 1 κ.σ. βοτυρόκρεμα και περιχύνουμε με τη sauce. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με όλα τα κομμάτια.

Πηγή: cookbox

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο