Η συνταγή για το παρακάτω κέικ θα έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα καθώς θα είναι υγρό μέσα ενώ ο συνδυασμός μπανάνας – σοκολάτας είναι υπέροχος.

Υλικά

  • 500 γραμμάρια αλεύρι φαρίνα
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού ακατέργαστη ζάχαρη
  • 1 1/2 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
  • 2 αυγά
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 125 γραμμάρια κουβερτούρα
  • 2 μεγάλες μπανάνες

Εκτέλεση

Χτυπάμε καλά στο μίξερ την ζάχαρη μαζί με το ελαιόλαδο. Στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε για 30 δευτερόλεπτα. Βάζουμε τα 250 γραμμάρια από το αλεύρι και χτυπάμε πολύ καλά.

Τέλος, προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και τα αυγά και συνεχίζουμε μέχρι να δημιουργηθεί μία ζύμη. Αλευρώνουμε και βουτυρώνουμε την φόρμα του κέικ και βάζουμε το μισό μείγμα μέσα. Αφού έχουμε κόψει τις μπανάνες σε ροδέλες, τις τοποθετούμε προσεκτικά στη σειρά πάνω από το μείγμα.

Στη συνέχεια βάζουμε και μικρά κομματάκια κουβερτούρας (περίπου 50 γραμμάρια) πάνω από τις μπανάνες και στο τέλος προσθέτουμε και την υπόλοιπη ζύμη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για μία ώρα. Μόλις το βγάλουμε, λιώνουμε την υπόλοιπη κουβερτούρα και περιχύνουμε από πάνω.