Αμερικάνικο τσιζκέικ φούρνου

Αμερικάνικο τσιζκέικ φούρνου

Για τη βάση Οι Αμερικάνοι έχουν κάνει και μερικά καλά , να τα λέμε αυτά . Ένα από τα καλά τους είναι και το Τσιζκέικ που περιέχει αυγά και ψήνεται στο φούρνο .  Είναι ελαφρώς πιο συμπαγές από το κανονικό και εξίσου νόστιμo.

Υλικά 

  •          300 γρ. μπισκότα τύπου digestive
  •          100 γρ βούτυρο λιωμένο

Για την κρέμα

  •          600 γρ. τυρί κρέμα
  •          1 κεσεδάκι  γιαούρτι 2%
  •          1 κούπα ζάχαρη κρυσταλλική
  •          4 αυγά
  •          3 κουταλιές σούπας αλεύρι
  •          1 λεμόνι (χυμός και ξύσμα )
  •          2 βανίλιες
  •          μία πρέζα αλάτι

Τα υλικά μας πρέπει να είναι όλα σε θερμοκρασία δωματίου

Εκτέλεση

Φτιάχνουμε τη βάση θρυμματίζοντας τα μπισκότα και προσθέτοντας το λιωμένο βούτυρο όπως στο Ελληνικό Τσιζκέικ  . Την απλώνουμε σε ένα στρογγυλό ταψάκι 20-22 εκατοστών με αποσπώμενα τοιχώματα και βουτυρώνουμε γύρω- γύρω τα τοιχώματα για να μην κολλήσει το γλυκό .

Χτυπάμε στο μίξερ τα τυριά με το γιαούρτι και τη ζάχαρη πολύ καλά μέχρι να αφρατέψουν και να γίνουν λεία κρέμαΡίχνουμε ένα- ένα τα αυγά στο μείγμα και χτυπάμεΠροσθέτουμε τις βανίλιες , το αλεύρι ,το αλάτι και το λεμόνι. Ξαναχτυπάμε .

Αδειάζουμε το μείγμα πάνω στο μπισκότο  .Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία περίπου 150-160 βαθμούς για μία περίπου ώρα μέχρι να σφίξει το μείγμα.Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς σε θερμοκρασία δωματίου και μετά το βάζουμε στο ψυγείο σκεπασμένο με μια μεμβράνη να παγώσει για 3-4 ώρες .

Γαρνίρουμε με  ρευστή μαρμελάδα ή σιρόπι φράουλας , βατόμουρου ή ότι άλλο θέλουμε  και σερβίρουμε .Το διατηρούμε στο ψυγείο …αν περισσέψει.

Πηγή: lovefood

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο