Υλικά: 

  • 2 αυγά 
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό 
  • 200 γρ. (1 φλ. τσαγιού) ζάχαρη 
  • 80 ml (1/3 φλ. τσαγιού) καλαμποκέλαιο 
  • 2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
  • 1 ½ κ.γ. μπέϊκιν-πάουντερ 
  • ½ κ.γ. baking σόδα 
  • 1 κ.γ. βανίλια 
  • 1 κ.σ. ελαφρύ ρούμι (ή λικέρ) 
  • 1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού (ή λεμονιού) 

Eκτέλεση: 

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 C. Λαδώνουμε ένα ταψάκι και αλευρώνουμε (διαστάσεις 25 εκ. ). 

Σε ένα μπωλ ρίχνουμε το γιαούρτι, τα αυγά, τη ζάχαρη, το καλαμποκέλαιο, τη βανίλια, το ρούμι και το ξύσμα πορτοκαλιού. Σε ένα άλλο μπωλ αναμειγνύουμε το αλεύρι με το μπέικιν-πάουντερ. Προσθέτουμε το αλεύρι στο μείγμα του γιαουρτιού και ανακατεύουμε καλά.

Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψάκι και ψήνουμε για 30-35 λεπτά μέχρι να ροδίσει, να πάρει ένα χρυσοκαφέ χρώμα. Δοκιμάζουμε με το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό. 

Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά. Μετά το βάζουμε σε μια σχάρα να κρυώσει. 

Σερβίρουμε σκέτο ή με ζάχαρη άχνη.