Cake λεμονιού με παπαρουνόσπορο

Cake λεμονιού με παπαρουνόσπορο

Υλικά:

Τα υλικά είναι για 2 cake διαμέτρου 20-23 cm, ενωμένα μεταξύ τους. Εάν θέλετε ένα μονό, πιο χαμηλό cake χρησιμοποιείστε τη μισή δόση 

Για το cake

  • 170 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 490 γρ. ζάχαρη άχνη
  • ξύσμα 2 λεμονιών
  • 30 γρ, παπαρουνόσπορο
  • 320 ml γάλα
  • 460 γρ, αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κτγ baking powder
  • 6 ασπράδια αυγών

Για το σιρόπι λεμονιού

  • 2/3 κούπας νερό
  • 1/2 κούπα λευκή ζάχαρη
  • χυμό 2 λεμονιών

Για την επικάλυψη

  • 400 γρ, τυρί κρέμα
  • 200 γρ. βούτυρο
  • 1 1/2 κούπα ζάχαρη άχνη
  • ξύσμα ενός λεμονιού
  • 2 κτσ παπαρουνόσπορο (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C.Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα μίξερ το βούτυρο, την άχνη, το ξύσμα και τον παπαρουνόσπορο μέχρι να αποκτήσουν κρεμώδη υφή. Προσθέτουμε σταδιακά το γάλα και ανακατεύουμε ξανά (το μείγμα δεν θα ομογενοποιηθεί εντελώς).

Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking powder. Προσθέτουμε τα στερεά υλικά στο υγρό μείγμα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να σχηματιστεί μια σφιχτή μαρέγκα και την ενσωματώνουμε απαλά με μία σπάτουλα σιλικόνης στο μείγμα του cake.

Μοιράζουμε το μείγμα σε δύο φόρμες ή τσέρκια (διαμέτρου 20-23 cm) και ψήνουμε για 30-40 λεπτά ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει στεγνή.

Σε μία κατσαρόλα τοποθετούμε τα υλικά για το σιρόπι και βράζουμε μέχρι να αρχίσει να γίνεται πιο πηχτό. Ρίχνουμε πάνω στα cakes όσο είναι και τα δύο ζεστά.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το βούτυρο με το τυρί κρέμα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το ξύσμα και την άχνη ζάχαρη και ανακατεύουμε ξανά.

Συναρμολόγηση:

- Τοποθετούμε το ένα Cake στη βάση ή το πιάτο που θα το σερβίρουμε. Από πάνω ρίχνουμε 3-4 κτσ. από το γλάσο και στρώνουμε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια.

- Πάνω σε αυτό τοποθετούμε το δεύτερο cake. Ρίχνουμε το υπόλοιπο γλάσο και στρώνουμε σιγά σιγά μέχρι να έχει καλυφθεί παντού ομοιόμορφα.

* Αν τα cakes έχουν φουσκώσει ανομοιόμορφα στο ψήσιμο ή έχουν σκάσει, ισιώνουμε με ένα μαχαίρι κόβοντας την επιφάνεια.

Πηγή: cookaffair

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο