Μερεντοπιτάκια της Σοφίας

Μερεντοπιτάκια της Σοφίας

Υλικά

Για τη ζύµη:

  • 300 γρ αλεύρι για ολες τις χρήσεις
  • Μισο κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 20 ml ελαιόλαδο
  • 150 ml νερό

Για την γέμιση

  • 1 βάζο του κιλού μερέντα.
  • Μπισκότα πτι-μπερ θρυμματισμένα

Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ,προσθέτουμε σιγά σιγά ζυμώνοντας το ελαιόλαδο,το νερό και το αλάτι.Συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να γίνει λεία η ζύμη.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε μία ώρα να ξεκουραστεί .Χωρίζουμε την ζύμη μας σε μικρά μπαλάκια και ανοίγουμε με τον πλάστη στρογγυλά δισκάκια.
Αλείφουμε με μερέντα και πασπαλίζουμε με το τριμμένο μπισκότο.Κλείνουμε σε μισοφέγγαρα πιέζοντας τις άκρες με ένα πιρούνι για να ”ασφαλίσουμε” την γέμιση.
Τοποθετούμε σε ένα ταψί που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα τα πιτάκια μας και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσουν και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κοσκινισμένο κακάο….

Πηγή: singleparent

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο