Γαλακτομπούρεκο ζουμερό και αφράτο χωρίς σιρόπι!

Γαλακτομπούρεκο ζουμερό και αφράτο χωρίς σιρόπι!

Υλικά:

  • 1/2 κιλό φύλλα κρούστας
  • 800 γρ. ζάχαρη
  • 200γρ. βούτυρο από το καλό
  • Λίγη σκόνη κανέλας 

Για την κρέμα:

  • 1 λίτρο και 1 φλιτζάνι γάλα φρέσκο
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 5 αυγά
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
  • 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού 
  • ζάχαρη
  • 3 βανίλιες
  • Αλάτι στη μύτη του κουταλιού 

Εκτέλεση:

Βράζουμε σε μία κατσαρόλα το γάλα με 2 κουταλιές βούτυρο και αλάτι. Χτυπάμε στο μίξερ αυγά με ζάχαρη και σιμιγδάλι, ρίχνουμε το μίγμα στο ζεστό γάλα μαζί με τις βανίλιες και ανακατεύουμε ζωηρά μέχρι να δέσει η κρέμα, προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.

Παίρνουμε ένα ταψί παραλληλόγραμμο το βουτυρώνουμε καλά και στρώνουμε το πρώτο φύλλο, το οποίο βουτυρώνουμε, ζαχαρώνουμε (πασπαλίζουμε με ζάχαρη)και ρίχνουμε λίγη κανέλα, συνεχίζουμε την διαδικασία και για τα επόμενα 5 φύλλα. Στη συνέχεια ρίχνουμε την κρέμα και διπλώνουμε τα φύλλα, στρώνουμε και τα υπόλοιπα  από πάνω με τον ίδιο τρόπο, διπλώνουμε γύρω γύρω και τελειώνουμε με το βουτύρωμα της επιφάνειας.

Ψήνουμε το γλυκό μας για μία ώρα στους 180 βαθμούς και έχουμε έτοιμο γαλακτομπούρεκο σιροπιασμένο χωρίς σιρόπι.Το φαντάζεστε; Γλυτώνετε κατσαρόλα για το σιρόπι και έχετε σίγουρη επιτυχία στο σιρόπιασμα.Καλές γλυκοκουταλιές!!!

Από την Νίκη Μερκούρη

Πηγή: ofono

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο