Μπουγάτσα με άρωμα λεμονιού και μοσχολέμονου

Μπουγάτσα με άρωμα λεμονιού και μοσχολέμονου

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλα Βηρυτού ή κρούστας
  • 1½ λίτρο γάλα
  • 200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 3 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • ½ κουταλάκι γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλιά σούπας κορν φλάουρ
  • 2 λεμόνια και 2 μοσχολέμονα
  • Βούτυρο λιωμένο για τα φύλλα
  • Ζάχαρη άχνη
  • Κανέλα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνουμε ελαφρά ένα ταψί φούρνου ή ένα πυρέξ.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και το αλάτι.Τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα.Αποσύρουμε και προσθέτουμε το βούτυρο.

Ξύνουμε τα λεμόνια και τα μοσχολέμονα και τα ρίχνουμε στην κρέμα, μαζί με τον χυμό από ένα μοσχολέμονο.Ανακατεύουμε και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.

Βουτυρώνουμε 6 φύλλα και τα στρώνουμε στο ταψί.Ρίχνουμε τη γέμιση και την ισιώνουμε με μια σπάτουλα ή ένα κουτάλι.Από πάνω βάζουμε άλλα 6 βουτυρωμένα φύλλα και ψήνουμε για 30 με 40 λεπτά περίπου (με αέρα). Πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα και σερβίρουμε.

Πηγή: ab

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο