Μιλφέιγ σοκολάτας του Παρλιάρου

Μιλφέιγ σοκολάτας του Παρλιάρου

Υλικά:

  • 1 πακέτο σφολιάτα

Υλικά για την κρέμα:

  • 700γρ. φρέσκο γάλα
  • 300γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά
  • 160γρ. ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 6 κρόκοι αυγών
  • 80γρ. κορν φλάουερ
  • 200γρ. κουβερτούρα
  • 200γρ. σουμάδα

Εκτέλεση:

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος και τη σουμάδα και τοποθετούμε στη φωτιά. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κορν φλάουερ και τα αυγά. Πριν βράσει το γάλα ρίχνουμε το 1/3 στο μείγμα των αυγών, ανακατεύουμε και το αδειάζουμε μέσα στο υπόλοιπο γάλα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Μόλις η κρέμα δέσει και αρχίσει να κοχλάζει κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την τεμαχισμένη κουβερτούρα.

Ανακατεύουμε πολύ καλά με μία μαρίζ έως ότου η κουβερτούρα λιώσει και αδειάζουμε σε ένα καθαρό σκεύος. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες. Όταν η κρέμα κρυώσει τη μαλακώνουμε χτυπώντας τη στο μίξερ με το φτερό.

Απλώνουμε τα φύλλα σφολιάτας στη λαμαρίνα του φούρνου και τρυπάμε όλη την επιφάνεια με ένα πιρούνι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170oC για 20-25 λεπτά τουλάχιστον, τα βγάζουμε από το φούρνο, τα αναποδογυρίζουμε και τα πιέζουμε με μία λαμαρίνα για να φύγει ο αέρας. Τα ξαναψήνουμε για 20 λεπτά περίπου, δοκιμάζουμε με το δάχτυλό μας και αν η σφολιάτα τρυπιέται με ευκολία, είναι έτοιμη.

Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς, εκτός ψυγείου και συναρμολογούμε το μολφέιγ. Απλώνουμε στο ένα φύλλο τη μισή από την κρέμα, καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο και την υπόλοιπη κρέμα και τελειώνουμε με το τρίτο φύλλο. Κόβουμε σε κομμάτια και πασπαλίζουμε με άχνη και κακάο. Προτιμότερο είναι να καταναλώνεται την ίδια μέρα και εκτός ψυγείου. Απολαύστε!

Πηγή: xs-recipes

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο