Στρούντελ με μήλα

 Στρούντελ με μήλα

Υλικά

  • 1 φύλλο σφολιάτα
  • 6 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κομματάκια
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 5 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
  • 4 κ.σ. σταφίδες ξανθές
  • 140 γρ. βούτυρο 120 γρ. & 20 γρ για άλειμμα
  • 10 κ.σ. καρυδόψιχα χονδροκομμένη
  • 2 κ.γ. κανέλα σκόνη
  • 1 κ.γ. γαρύφαλλο σκόνη
  • 20 ml κονιάκ

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε καλά όλα μαζί τα υλικά της γέμισης. Τα κομμένα μήλα, τη ζάχαρη, τη φρυγανιά, τις σταφίδες, 120 γρ. βούτυρο λιωμένο αλλά όχι καυτό, τα καρύδια, την κανέλα, το γαρίφαλο και το κονιάκ. 

Γεμίζουμε τη σφολιάτα και την τυλίγουμε σε ρολό. 

Aλείφουμε την επιφάνεια της ζύμης με βούτυρο και ψήνουμε σε βουτυρωμένο ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 40-45 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει η ζύμη.

Πηγή: cookbox

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο