Απίστευτο βουτυρένιo μπισκοτοκέικ.Butterscotch blondies

  Απίστευτο βουτυρένιo μπισκοτοκέικ.Butterscotch blondies

Το blondie δεν ήξερα πως να το μεταφράσω. Πως λέμε brownie δηλαδή καστανό, έτσι λέμε και blondie.Τα brownies, είναι υγρά κέικ σοκολάτας( συνήθως έχουν βούτυρο, αυγά και λιγότερο αλεύρι) σαν τη δική μας σοκολατόπιτα περίπου.

Τα blondies είναι τα αντίστοιχα ξανθά λοιπόν, χωρίς σοκολάτα, που συνήθως έχουν βούτυρο και σκούρα ζάχαρη για πιο απαλή γεύση.Το μίγμα βγαίνει κάτι ανάμεσα σε μίγμα για κέικ και ζύμη μπισκότου. Δεν πλάθεται αλλά δεν είναι και υγρό.Το αποτέλεσμα είναι ένα κολλώδες υγρό κέικ με βουτυρένιο άρωμα και ζαχαρένια γεύση!Μπορείτε να προσθέσετε εσανς βανίλιας ή κάποιο ποτό για να του δώσετε άρωμα.
Η ποσότητα των chips σοκολάτας είναι στην επιλογή σας φυσικα. 

Μπορείτε να το σερβίρετε με ζάχαρη άχνη, κι ένα ποτήρι γάλα, ή ακόμα με ρευστή καραμέλα βουτύρου ή απλά με λιωμένη σοκολάτα για τους λάτρεις τους.Η παρασκευή είναι πολύ απλή και δεν θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να το φτιάξετε αρκεί να το αφήσετε να κρυώσει προτού το σερβίρετε.

Αυτά είχα να πω...εγώ πάντως έφαγα δύο κομμάτια, δεν άντεξα!

Υλικά

  • 190 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 80 γρ. λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 125 γρ. βούτυρο Lurpak σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κ.γ bakin powder
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 50 γρ. chips σοκολάτας
  • λίγο βούτυρο για το ταψάκι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, την καστανή ζάχαρη, το bakin powder και το αλάτι.
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την λευκή ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά.Ρίχνουμε την μισή δόση στερεών και ανακατέυουμε με σύρμα.Συνεχίζουμε με την άλλη μισή μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα.

Προσθέτουμε τα chips σοκολάτας και ανακατεύουμε.Το μίγμα θα είναι κολλώδες αλλά όχι τελείως ρευστό.Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι 26 εκ. διαμέτρου.Ρίχνουμε το μίγμα και απλώνουμε με μία σπάτουλα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς για 25 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα από πάνω.Αφήνουμε να κρυώσει τελείως κι έπειτα σερβίρουμε.

 

Πηγή: geusis

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο