Κιουνεφέ

Κιουνεφέ

 Υλικά 

  • 400 γρ. κανταΐφι
  • 150 γρ. βούτυρο αγελαδινό ανάλατο
  • 100 γρ. βούτυρο γάλακτος
  • 300 γρ. ανθότυρο
  • 200 γρ. μοτσαρέλα
  • 10 γρ. μαστίχα τριμμένη
  • Φιστίκι Αιγίνης τριμμένο

Για το σιρόπι

  • 600 γρ. ζάχαρη
  • 1 λίτρο νερό
  • 1 ξύλο κανέλα
  • 2 γαρύφαλλα
  • Χυμό ενός λεμονιού 

Εκτέλεση 

Φτιάχνουμε το σιρόπι. Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε  όλα τα υλικά, εκτός από το χυμό λεμόνι. Αφήνουμε  σε δυνατή φωτιά βράσει για 5’.  Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και αφήνουμε να κρυώσει. 
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα τυριά μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα δύο βούτυρα να κάψουν. Σε ένα ταψί στρώνουμε τη μισή ποσότητα από το κανταΐφι και περιλούζουμε με το μισό καυτό βούτυρο.

Στρώνουμε τη κρέμα από τα τυριά. Απλώνουμε και την υπόλοιπη ποσότητα από το κανταΐφι  και περιλούζουμε με το υπόλοιπο καυτό βούτυρο

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 45-60΄μέχρι να πάρει ωραίο χρυσό χρώμα.Μόλις ψηθεί, ρίχνουμε το κρύο σιρόπι. 
Κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια, πασπαλίζουμε με το φιστίκι Αιγίνης και σερβίρουμε.

Μιχάλης Νουρλόγλου  

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο