Παγωμένο γιαούρτι με βερίκοκα και γλυκό κρασί

Παγωμένο γιαούρτι με βερίκοκα και γλυκό κρασί

 Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα βερίκοκα με άλλα φρούτα , όπως δαμάσκηνα, κράνα , ροδάκινα , ακόμα και πορτοκάλι ξεφλουδισμένο και κομμένο σε κομμάτια μπορείτε να βάλετε.

Υλικά

για 4-5 μπολ

  • 2οο γρ βερίκοκα κομμένα στα δύο
  • 1 ποτήρι νερού ροζέ γλυκό κρασί
  • 2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
  • 2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό
  • 2οο μλ  κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 2 κουταίες της σούπας ζάχαρη άχνη
  • 2 μικρά φύλλα ζελατίνης
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 4-5 γαριφαλάκ

Εκτέλεση

Σε μικρή κατσαρόλα βράζουμε το κρασί μαζί με την ζάχαρη τα κανελογαρίφαλα και τα βερίκοκα για 8- 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά .Αποσύρουμε τα βερίκοκα και τα κανελογαρίφαλα με μια τρυπητή κουτάλα ή με σουρωτήρι και συνεχίζουμε το βράσιμο του σιροπιού για άλλα 5-6  λεπτά μέχρι να δέσει.

Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολάκι με κρύο νερό για 5 λεπτά.Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη σε σφιχτή σαντιγί. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την σαντιγί με το γιαούρτι .Στραγγίζουμε με τα χέρια μας τη ζελατίνη και την ρίχνουμε μέσα στο σιρόπι. Ανακατεύουμε να λιώσει . 

Προσθέτουμε το σιρόπι στο μείγμα του γιαουρτιού και ανακατεύουμε .Μοιράζουμε σε μπολ ή ποτήρια τα βερίκοκα και από πάνω την κρέμα . Αφήνουμε 2 ώρες στο ψυγείο να παγώσουν και σερβίρουμε.

Πηγή: lovefood

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο