Γιαουρτογλυκό με τηγανιτές μπανάνες, γλυκό αλλά χωρίς ζάχαρη.

Γιαουρτογλυκό με τηγανιτές μπανάνες, γλυκό αλλά χωρίς ζάχαρη.

Yλικά 

  • 1 μπανάνα κομμένη σε ροδέλες διαγώνιες
  • 4-5 κουταλιές γιαούρτι
  • Μισό κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο ή ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι

 

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το βούτυρο και μόλις κάψει ρίχνουμε τις μπανάνες που τις έχουμε πασπαλίσει πιο πριν με την κανέλα, τις τσιγαρίζουμε για 4-5 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά για να πάρουν χρυσοκόκκινο χρώμα.

Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το μέλι προσθέτουμε μερικά από τα κομμάτια μπανάνας στο μείγμα και ανακατεύουμε ελαφρά.
Σερβίρουμε το γιαουρτογλυκό μας σε ένα μπολ παγωτού με τα κομμάτια μπανάνας που έχουμε κρατήσει και επιπλέον κανέλα, μπορούμε να το καταναλώσουμε αμέσως αλλά μπορούμε και να το φυλάξουμε στο ψυγείο σκεπάζοντας το με ζελατίνα.

Πηγή: lovefood

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο