Υπέροχο δροσερό ψημένο Cheesecake

Υπέροχο δροσερό ψημένο Cheesecake

Αυτή η συνταγή είναι ένας πραγματικός θησαυρός για τις καλοκαιρινές, μεταμεσονύκτιες υπογλυκαιμίες! Τρώγεται τέλειο, κρύο από το ψυγείο!

Υλικά

Για τη βάση

  • 250 γρ. πεπτικό μπισκότα
  • 120 γρ. λιωμένο ελαφρώς, βούτυρο αγελάδος

Γέμιση

  • 750 γρ. τυρί κρέμα
  • 60 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 20 γρ. κορν φλάουρ
  • 3 αυγά
  • 400 γρ. Dulce de leche (κονσέρβα ζαχαρούχο γάλα, που την έχουμε βράσει  για τρείς ώρες μέχρι να καραμελώσει)

Για τη σάλτσα φράουλας

  • 500 γρ. μαρμελάδα φράουλα (1 κ. φράουλες,1κ. ζάχαρη, 1/2 χ.λεμονιού)
  • 20 ml. νερό

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 ° C. Αλέθουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη και στη συνέχεια τα ανακατεύουμε με το σχεδόν λιωμένο βούτυρο, φτιάχνοντας ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμο.
Ακουμπάμε ένα τσέρκι διαμέτρου 20 εκ. πάνω στη λαμαρίνα του φούρνου, απλώνουμε μέσα το μείγμα και το πιέζουμε προς τα κάτω, να γίνει μια συμπαγής και επίπεδη βάση.Ψήνουμε για 10 λεπτά.

Γέμιση

Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ με το σύρμα το τυρί μαζί με τη ζάχαρη άχνη και το κορν φλάουρ.Μόλις γίνει ένα μαλακό μείγμα, προσθέτουμε ένα - ένα τα αβγά και συνεχίζουμε το χτύπημα έως ότου γίνει μια καλά ομοιογενοποιημένη κρέμα.
Προσθέτουμε το Dulce de leche και ανακατεύουμε.Αδειάζουμε το μείγμα πάνω στην προψημένη βάση μπισκότου και βάζουμε ξανά στο φούρνο αυτή τη φορά στους 180 ° C.
Ψήνουμε για 35 έως 40 λεπτά, έως ότου το γλυκό πάρει χρυσαφί χρώμα. Αφήνουμε να κρυώσει.

Σάλτσα φράουλας

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό και ρίχνουμε τη μαρμελάδα φράουλα. Ανακατεύουμε καλά και αφαιρούμε από τη φωτιά.
Απλώνουμε πάνω στο cheesecake όταν έχει κρυώσει.

Πηγή: coolartisan

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο