Προφιτερόλ έκπληξη

Προφιτερόλ έκπληξη

Υλικά

Μπισκότα Μιράντα 1 πακέτο κομμένα
Μπισκότα πτι μπερ 1 πακέτο κομμένα
Μήλα 3 τεμ τριμμένα
Φουντούκια 120 γρ τριμμένα
Τρούφα σοκολάτας 2 κουταλιές σούπας

Για την κρέμα

Γάλα 2 ποτήρια
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ 80 γρ
Κακάο 4 κουταλιές σούπας κοφτές
Ζάχαρη 1 ποτήρι
Βανίλια 1 τεμ
Αυγά 2 τεμ
Σαντιγί προαιρετικά

Εκτέλεση

Πλένουμε τα μήλα και τα καθαρίζουμε , τα τρίβουμε σε τρίφτη στην χοντρή πλευρά και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τα κομμένα μπισκότα,τα φουντουκιά και την τρούφα, τα ζυμώνουμε όλα μαζί, τα πλάθουμε σε μπαλάκια και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 5 λεπτά μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα σοκολάτας.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το αλεύρι,το κακάο,την ζάχαρη, τα ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να αρχίσει να κάνει φουσκάλες και προσθέτουμε την βανίλια και τα αυγά ένα- ένα χτυπώντας μετο σύρμα για 2 λεπτά. Κατεβάζουμε από την φωτιά κι αφήνουμε  να κρυώσει η σοκολάτα. Τοποθετούμε τις μπάλες μήλου σε μια πιατέλα ή μπολ και περιχύνουμε με την κρέμα σοκολάτας. Βάζουμε στο ψυγείο για 1 – 2  ώρες μέχρι να κρυώσει καλά, γαρνίρουμε με σαντιγί (προαιρετικά) και το απολαμβάνουμε.

Πηγή: chefoulis

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο