Εύκολη πουτίγκα σοκολάτα

Εύκολη πουτίγκα σοκολάτα

Υλικά  

  • Γάλα: 960 ml (4 κούπες των 240 ml) 
  • Κορν φλάουρ: 35 γρ. (1/4 κούπας) 
  • Κακάο: 20 γρ. (1/4 κούπας) 
  • Αλάτι: 1/2 κουταλάκι τσαγιού 
  • Ζάχαρη: 75 γρ. (1/4 κούπας) 
  • Βανίλια: 1 κουταλάκι εκχύλισμα ή 1 βανιλίνη 

Εκτέλεση

Ανακατεύετε σε μπολ το κορν φλάουρ, το κακάο και το αλάτι και προσθέτετε 1 κούπα από το γάλα. Ανακατεύετε πολύ καλά, να λιώσει εντελώς το κορν φλάουρ και το κακάο, χωρίς να μείνει κανένας σβώλος.  

Σε κατσαρολάκι βάζετε το υπόλοιπο γάλα με την ζάχαρη. Βάζετε το κατσαρολάκι στη φωτιά και ανακατεύετε συνεχεια, μέχρι το γάλα να κοντεύει να βράσει. 

Βγάζετε το γάλα από τη φωτιά. Ανακατεύετε ξανά το γάλα με το κορν φλάουρ (το κορν φλάουρ έχει την τάση να πέφτει στον πάτο του μπολ) και προσθέτετε 1 κούπα από το βραστό γάλα, ανακατεύοντας καλά το μείγμα.

Ξαναβάζετε το κατσαρολάκι με το γάλα στη φωτιά και προσθέτετε ανακατεύοντας και αργά αργά, το γάλα με το κορν φλάουρ. Συνεχίζετε το ανακάτεμα συνέχεια σε μέτρια φωτιά, μέχρι το μείγμα να βράσει. Όταν πάρει βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά και βράζετε για 2 λεπτά, ανακατεύοντας συνέχεια. 

Όταν περάσουν τα 2 λεπτά, κατεβάζετε από την φωτιά, προσθέτετε τη βανίλια και μοιράζετε σε 6 μπολ. Σκεπάζετε με διάφανη μεμβράνη ή λαδωμένο λαδόχαρτο την επιφάνεια για να μην κάνει κρούστα. Όταν κρυώσουν τα μπολ, τα βάζετε στο ψυγείο. 

Πηγή: radicio

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο