Υλικά

  • Λίγο αλάτι
  • Αλεύρι
  • 1 κιλό ανθότυρο
  • 2 αυγά
  • Ζάχαρη άχνη
  • 2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
  • Φύλλα λεμονιάς
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 1 κ. γ. Δυόσμο

Εκτέλεση

Βάλε σε μια λεκάνη το ανθότυρο, τα αυγά, το αλάτι, 1 κουταλιά ελαιόλαδο και το δυόσμο. Λάβε θέση… και ζύμωσε μέχρι να προκύψει ένα ομοιογενές μείγμα, που θα βάλεις στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα, ώσπου να σφίξει.

Πλάσε με το μείγμα στρογγυλές πιτούλες σαν κεφτέδες, αλεύρωσέ τες και τηγάνισέ τες κι από τις δύο πλευρές στο ελαιόλαδo μέχρι να ξανθύνουν.

Τέλος, πασπάλισε με ζάχαρη άχνη τις κυλιστές πιτούλες με ανθότυρο και σκέπασέ τες με λεμονόφυλλα για να τις αρωματίσεις δροσερά.