Υλικά

  • Γάλα εβαπορέ 1 κουτί πολύ παγωμένο
  • Άχνη ζάχαρη 1 ποτήρι
  • Λεμόνι 3/4 ποτήρι κρασιού χυμό και το ξύσμα
  • Ζελέ λεμόνι 1 φακελάκι αραιωμένο με ένα ποτήρι νερό
  • Σαβουαγιάρ 2 πακέτα
  • Γάλα ζεστό μαζί με κονιάκ για να μουλιάσουν τα σαβουαγιάρ
  • Λίγα καβουρδισμένα αμύγδαλα

Εκτέλεση

Φτιάχνουμε το ζελέ και το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να μπορεί να ανακατευτεί  κανονικά. Χτυπάμε το γάλα το παγωμένο στο μίξερ χειρός στο 1 και βάζουμε την άχνη ζάχαρη λίγο λίγο. Βάζουμε τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού και λίγο λίγο το ζελέ. Το αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει. Σε μία φόρμα με έλασμα στρώνουμε τα σαβουαγιάρ αφού τα έχουμε βουτήξει στο γάλα και στο κονιάκ.

Μόλις πήξει η κρέμα την στρώνουμε και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά . Όταν είναι να το σερβίρουμε ρίχνουμε από πάνω τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και λίγο άχνη ζάχαρη.