Απίστευτα biscotti σοκολάτας με αμύγδαλα

Απίστευτα biscotti σοκολάτας με αμύγδαλα

Υλικά

  • 625 γρ Αλεύρι
  • 17 γρ Baking soda
  • 100 γρ Κακάο
  • 510 γρ Αυγά
  • 480 Ζάχαρη
  • 1 κ σ Υγρή βανίλια
  • 1 κ κι Απόσταγμα αμυγδάλου
  • 3/4 κ κι Αλάτι 795 γρ
  • Αμύγδαλα ολόκληρα ελαφρώς καβουρδισμένα
  • 425 Σοκολάτα χοντροκομμένη

Εκτέλεση

Αφρατεύετε στο μίξερ σε γρήγορη ταχύτητα, για 6-8 λεπτά τη ζάχαρη, βανίλια, αυγά, απόσταγμα αμυγδάλου.

Αναμίξετε τα ξηρά υλικά και κοσκινίστε τα. Χαμηλώστε την ταχύτητα του μίξερ και αναμίξετε τα ξηρά υλικά. Αφαιρέστε το μπολ από το μίξερ και αναμίξετε τη σοκολάτα και τα αμύγδαλα, ανακατεύοντας με σπάτουλα με κυκλικές κινήσεις. Αφήστε το να ξεκουραστεί για 1/2 ώρα, για να στεγνώσει το μείγμα και να μπορείτε να το τυλίξετε στη συνέχεια.

Βάλτε αλεύρι στον πάγκο σας και τυλίξετε το μείγμα σε δύο ρολά περίπου 30 εκατοστά μήκους και 2 ½ ίντσες πάχος. Τοποθετείστε τα σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήστε τα στους 150 βαθμούς για 1 ώρα.

Στη συνέχεια αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε τα 10 λεπτά να κρυώσουν. Κόψτε τα σε πάχος 1 εκατοστό (με μαχαίρι ψωμιού). Απλώστε τα ξανά στο ταψί και ξαναβάλετε τα στο φούρνο στους 135 βαθμούς για 6 περίπου λεπτά την κάθε μεριά (πρέπει να στεγνώσουν καλά και να γίνουν τραγανιστά).

Φυλάξτε τα σε δοχείο κλειστό αεροστεγώς για να παραμείνουν τραγανιστά.

Πηγή: chefstephanos

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο