Εμπουρειανό, Μηλιώτικο γλυκό

Εμπουρειανό, Μηλιώτικο  γλυκό

Υλικά

  • 3 πακέτα cream crackers (όσα πάρει)
  • 500 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 1/2 πακέτο ζάχαρη άχνη (200 γραμμάρια)
  • 2 φακελάκια κρέμα αραβοσίτου στιγμής βανίλια
  • Φρέσκο γάλα όσο χρειάζεται για την κρέμα αραβοσίτου (1200 ml)
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 300 γραμμάρια αμύγδαλα ωμά

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε την κρέμα αραβοσίτου βανίλια ακολουθώντας τις οδηγίες του πακέτου. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη άχνη σε σφικτή σαντιγί κι ανακατεύουμε με την κρέμα αραβοσίτου.

Στρώνουμε σε ένα pyrex ή ταψί μια στρώση cream crackers κι απλώνουμε από πάνω τη μισή ποσότητα κρέμα-σαντιγί.  Βάζουμε άλλη μια στρώση cream crackers κι απλώνουμε από πάνω την υπόλοιπη κρέμα.

Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει καλά (καλό θα είναι να το ετοιμάσουμε από την προηγούμενη μέρα για να μαλακώσουν καλά τα cream crackers).

Καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα με το βούτυρο και μετά αφού κρυώσουν καλά τα περνάμε από το multi (καλύτερα να είναι χοντροκομμένα). Προτού σερβίρουμε το γλυκό ρίχνουμε από πάνω τα καβουρδισμένα αμύγδαλα (αν τα ρίξουμε νωρίτερα τα αμύγδαλα μαλακώνουν και δεν είναι τόσο τραγανά).

Πηγή: cookandfeel

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο