Μιά νόστιμη πάστα φλώρα

Μιά νόστιμη πάστα φλώρα

Υλικά

  • 400 γρ. αλεύρι
  • 350 γρ. βιτάμ
  • 150 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 100 γρ. αμύγδαλο σκόνη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 αβγά
  • 1 βανίλια
  • Μαρμέλαδα βερίκοκο ή άλλη

Εκτέλεση

Χτύπησε στο μίξερ το βιτάμ με την άχνη μέχρι να αφρατέψουν, πρόσθεσε ένα-ένα τα αβγά και τη βανίλια, και τέλος, καθώς χτυπάς, πρόσθεσε το αλεύρι, το αμύγδαλο και το αλάτι.

Συνήθως η ζύμη δουλεύεται λίγο παραπάνω και έτσι βγαίνει πολύ μαλακή. Γι’ αυτό το λόγο, τύλιξέ τη σε μεμβράνη και άφησέ τη στο ψυγείο για μισή ώρα τουλάχιστον.

Μετά μπορείς να την ανοίξεις σε φύλλο και να τη στρώσεις σε τετράγωνο τσέρκι πάνω σε λαδόκολλα.

Αλλά αυτό δεν αρκεί! Πάνω από τη ζύμη άπλωσε τη μαρμελάδα και, με όση ζύμη περισσεύει, φτιάξε μπαστουνάκια και τοποθέτησέ τα από πάνω σαν πλέγμα –η εμφάνιση... μετράει.

Ψήσε τέλος για περίπου μια ώρα σε φούρνο που έχεις προθερμάνει στους 160°C.

Πηγή: cookoo

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο