Cheesecake Σοκολατένιος Θάνατος!

Cheesecake Σοκολατένιος Θάνατος!

Υλικά

ρηχό σκεύος δ. 26 εκ.
Βάση:

  • 250 γρ.πτι μπερ θρυματισμένα στο μούλτι
  • 180 γρ. μαργαρίνη λιωμένη καλά

Κρέμα:

  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος φουλ λιπαρών(35%)
  • 400 γρ.κουβερτούρα bitter τεμαχισμένη
  • 1/2 κούπας ζάχαρη άχνη
  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 3 φύλλα ζελατίνη(5 γρ.)

Στόλισμα:

  • 1 μικρή συσκευασία μπισκότα  mini oreo

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε πολύ καλά με κουτάλι τα μπισκότα με τη μαργαρίνη. Τα στρώνουμε στον πάτο του ταψιού(αν αποσπάται ακόμη καλύτερα),και τοποθετούμε το ταψί  στο ψυγείο, ώσπου να ετοιμάσουμε την κρέμα.

Βάζουμε σε μπολ με κρύο νερό τα φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν. Σε κατσαρολάκι τοποθετούμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη να ζεσταθούν πολύ καλά, μόλις αρχίσει το μίγμα να φουσκώνει αποσύρουμε. Παίρνουμε ένα ένα τα φύλλα ζελατίνης, τα στίβουμε καλά και τα προσθέτουμε τμηματικά στην καυτή κρέμα γάλακτος,ανακατεύοντας να λιώσουν.

Ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα και με αυγογδάρτη ή μαρίζ, ανακατεύουμε πολύ καλά να λιώσει. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα,το οποίο,πριν, έχουμε αφήσει έξω από το ψυγείο λίγο,να μαλακώσει. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα ώσπου να έχουμε μια λεία βελούδινη κρέμα.
Αν διαθέτουμε ραβδομπλεντερ,τότε ακόμη καλύτερα,έχουμε τελειώσει στο πι και φι.
Περιχύνουμε με την κρέμα τα μπισκότα στο ταψί,και βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει καλά.
Στις 2 ώρες η κρέμα έχει σφίξει.
Τότε στολίζουμε με τα μπισκοτάκια oreo ανοιγμένα στη μέση.
Ξαναβάζουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά η κρέμα.

Πηγή: cookthebook

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο